dissabte, 9 de juliol del 2011

L'Eixample

El passeig de Gràcia és una de les avingudes principals de Barcelona i també una de les seves àrees comercials i de negocis més importants, a més d'un aparador de destacades obres de l'arquitectura modernista a la ciutat, com les obres de Gaudí  i Domènec i Montener, declarades Patrimoni de la Humanitat.
Las façanes d'aquestes cases son molt més vistoses, amb més corbes i molt més decorades, ja que disposen de rajoles a la façana, i les seves formes són abstractes.
    

Aquesta es una fotografia que fa referencia a els herois de la mitologia grega matadors de dracs.



Aquest es un heroi molt conegut anomenat Sant Jordi, en aquesta foto està matant el drac.

Un dibuix d'un dels fanals del passeig de Gràcia, que són coneguts per les seva forma, i els seus detalls.

A dalt de la casa Batlló i trobem la representació d'un drac. Anant pel carrer Consell de Cent anem cap al carrer de Pau Claris, abans d'arribar al carrer Diputació, trobem el passatge Permanyer. En aquest passatge si troben cases amb una aire angleses,amb elements clàssics. 
Travessant aquest passatge arribem al carrer Roger de Llúria, el creuem en el numero 56 trobarem l'entrada que ens permetrà visitar l'interior d'una illa de cases de l'Eixample. Entrem i trobarem un jardí anomenat Jardins de la Torre de les Aigües. En aquest jardins i trobem una torre l'ho suficient ment gran com per garantitzar que tota la zona tingues aigua potable.Va ser construïda per el arquitecte Josep Oriol Mestres. Les condicions de vida de les persones que vivien en les cases de l'interior  de les illes eren millors perquè tenien l'aigua molt aprop i no els i costava tan de que arribes a les cases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada